Przepis na Czekoladę z marihuaną 0
    Przepis na Czekoladę z marihuaną

    Jak zrobić czekoladę z marihuaną z suszu CBD?

    Jestem w pełni przekonany, że czekolada to jedna z najlepszych rzeczy na świecie. Większość nawet nie próbowała by się z tym kłócić. Ten kultowy produkt zapisał się na kartach popkultury czy obyczajów wielu krajów. Słodki narkotyk, bo tak po dziś dzień możemy nazwać te słodką przekąskę, ma ponad 600 substancji, które pozytywnie wpływają na organizm. 

    Nie bez powodu w serialach czy filmach gdy główny bohater lub częściej bohaterka jest smutna, szama czekoladę. Przede wszystkim poprawia ona nastrój, jest bogata w węglowodany za czym idzie zastrzyk energii oraz magnez, który wspomaga wydobywanie tejże energii ze spożywanych produktów.

    Oczywiście jest tego więcej i więcej ale wszystko zależy od rodzaju czekolady. A co jeśliby połączyć konopie z czekoladą? Wszyscy już znamy działanie konopi, a jeśli nie to zapraszam do zapoznania się z tym artykułem. Nie mówię, że takie połączenie już nie istnieje, bo można kupić gotową czekoladę z konopią, ale co samemu człowiek zrobi, to bardziej cieszy oko i duszę.

    Okej, do rzeczy - zróbmy małą listę zakupów. 

    Co jest potrzebne do zrobienia czekolady z marihuaną CBD?

    • od 3 do 5 gram drobno zmielonego suszu konopnego CBD,
    • 100 gram ciemnej czekolady, ciemna czekolada lepiej rozpuszcza w sobie składniki suszu ponieważ posiada większą ilość tłuszczy od mlecznej,
    • szklana miska,
    • garnek lub rondelek,
    • forma do czekolady.

     

     

    Jak zrobić czekoladę konopną? Przepis na czekolade z konopi

    1. Pierwszy punkt jest najważniejszym punktem, bo by w ogóle zacząć bawić się w robienie takich produktów jak czekolada musisz zdekarboksylować swój susz. Jak to zrobić, odpowiedź znajdziesz TUTAJ.
    2. W czasie gdy susz będzie się dekarboksylował możesz zacząć rozpuszczać czekoladę. Aby to zrobić wsadź czekoladę do szklanej miski, garnek zalej wodą, włóż miskę do garnka z gotującą się wodą, od czasu do czasu mieszając. Dzięki temu czekolada nie straci swojej kremowej konsystencji i nie przypali się jak w przypadku bezpośredniego włożenia jej do garnka.
    3. Posiekaj susz tak drobno jak to możliwe, możesz to zrobić używając młynka i jest to najlepsza opcja. Jeśli jednak takiego nie posiadasz, możesz to zrobić ostrym nożem. Pamiętaj, im drobniej, tym lepiej.
    4. Dodaj susz konopny do czekolady i dokładnie wymieszaj.
    5. Jeżeli już to zrobiłeś, to wylej czekoladę do formy, jeśli takowej nie posiadasz to możesz zastąpić ją foremką do kostek lodu.
    6. Po wlaniu czekolady do formy delikatnie uderzaj foremką o stół, tak długo aż znikną pęcherzyki powietrza.
    7. Zalaną formę włóż do lodówki i czekaj aż ostygnie oraz stwardnieje, GOTOWE!

    Oczywiście możesz urozmaicić smak tej czekolady dodając dosłownie wszystko czego dusza zapragnie, ja preferuje chili. Ale jeśli najdzie mnie ochota to dodaje orzechów laskowych, rodzynek, skórki pomarańczy, cytryny, m&msów czy porozbijanych miętówek. Wszystko zależy od twoich upodobań.

     

    Podsumowując

    Czekolada to nic trudnego do zrobienia, a może przynieść sporo frajdy ale nie tylko frajdy! Taka zdrowotna mieszanka jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które szukają orzeźwienia umysłu bądź dodatkowej energii z nutą relaksującego ekstraktu. 

    Komentarze do wpisu (0)

     
    Spis treści
    Blog chmura tagów
    Blog kategorie
    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium